full screen background image

AUDIO. La Iași, continuă Conferința Internațională „Communication in Action: From Theory to Practice and Back”

Distribuie

La Iași, până pe 10 noiembrie, se desfășoară prima Conferință Internațională „Communication in Action: From Theory to Practice and Back”. Evenimentul, organizat de Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-PoliticeUniversitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, împreună cu IARSIC-CORHIS EA 7400 de la Universitatea Paul Valéry III Montpellier, reunește peste 30 de cadre didactice, cercetători şi practicieni din domeniul ştiinţelor comunicării, din Franța, Belgia, Polonia, Republica Moldova și România.

În cadrul conferinței, vor fi prezentate şi discutate contribuţii ştiinţifice pe marginea unor subiecte actuale din multiplele sfere ale comunicării.

Cu detalii vine Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Președinte al comitetului de organizare al Conferinței:

Sunt planificate intervenții în Plen ale invitaților speciali. Avem și două workshop-uri cu tentă aplicativă. Vor participa profesori cercetători din mai multe centre universitare din țară și din străinătate. Mizăm și pe o participare largă a studenților, i-am invitat în mod special și sperăm să participe și ei, punând întrebări, cerând clarificări, exemple, ilustrări, astfel încât să înțelegem mai bine problemele de comunicare din societate și să găsim împreună și soluții. La identificat probleme suntem buni cu toții, dar la găsit soluții mai avem de lucrat”, a declarat Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Președinte al comitetului de organizare CIA 2018.

Prezentarea lucrărilor se va realiza în limbile franceză şi engleză, iar o selecție a lucrărilor susținute urmează să fie publicată într-un număr special al revistei științifice Argumentum – Caietele Seminarului de Logică discursivă, Teoria argumentării și Retorică.

Conf. univ. dr. Antonio-Roberto Momoc, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea din București:

Întregul program al Conferinței „Communication in Action: From Theory to Practice and Back” poate fi găsit aici.

 

Tot mai mulți tineri se îndreaptă către programe de studii din domeniul științelor comunicării

Întrebat de reporterii Viva FM dacă există interes din parte tinerilor pentru programele de studii din domeniul științelor comunicării, Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Directorul Departamentului de Științe ale Comunicării și Relații Publice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din (UAIC) Iași a declarat că există un număr tot mai ridicat de candidați la toate aceste domenii.

Interesul este foarte crescut. La toate programele de studii din domeniul științelor comunicării am avut un număr ridicat de candidați, din nefericire unii dintre le cred că la aceste programe de studii oferim remedii pentru defectele, lacunele de comunicare. Nu. La programele de licență și de masterat în domeniul comunicării, încercăm să devenim profesioniști în comunicarea strategică. Trebuie să fim în stare să comunicăm peste medie, astfel încât să atragem atenția, să reținem atenția, să stârnim admirația. Trebuie să creăm valoare adăugată pentru companii, pentru persoane publice, astfel încât să putem fi și plătiți pentru aceste servicii”, a adăugat Conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte, Directorul Departamentului de Științe ale Comunicării și Relații Publice din cadrul UAIC Iași.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza