full screen background image

AUDIO. Lansare de carte la Iași: „De partea bună a ierbii”, de Răsvan Popescu

Marți, 4 decembrie, la Iași, scriitorul Răsvan Popescu va lansa cartea de proză „De partea bună a ierbii”.  Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00, la Cartea Românească din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 2, Iași, și va fi moderat de Paul Gorban.

Luni, 3 decembrie, în cadrul matinalului Viva FM, Dimineți Animate, scriitorul Răsvan Popescu a vorbit, prin intermediul unei intervenții telefonice, despre subiectul cărții „De partea bună a ierbii”. Este vorba despre un erou care se află în situația de a-și vinde casa părintească, casă de unde plecase de aproximativ 40 de ani. „Revine în satul de unde plecase, pune un banner mare pe gard și speră să vândă casa în cel mai scurt timp, dar nu poate. Rămâne prins între amintirile și zidurile care se surpă peste el”, spune scriitorul Răsvan Popescu.

Marți, la „Librăria „Cartea Românească”, vor vorbi despre cartea „De partea bună a ierbii” Cassian Maria Spiridon, poet şi eseist, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași, şi scriitorii Nichita Danilov şi Adi Cristi.

Mai multe detalii despre cartea recent publicată la Editura Cartea Românească avem chiar de la autor. Ascultă întreaga intervenție aici:

De partea bună a ierbii poate fi văzut că o linie de demarcație între un trecut nostalgic pe care eroul cărții îl regretă și un prezent dezamăgitor. Este și un spațiu în care tradiția nu a supraviețuit înlocuită de o agitație fără noimă și fără niciun crez. În același timp, este și o carte despre căutarea lui Dumnezeu și despre vârste ca niște trepte spre cer”, a  vorbit Scutaru Cristina despre cartea de proză a scriitorului Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu, născut în București la 31 mai 1962, este un jurnalist, scenarist de film și scriitor român. Este autorul volumelor „Subomul” (Editura Expres, 1991), „Omul cu cioc si gheare” (Editura Olimp, 1994), „Prea târziu” (Editura Humanitas, 1996), „Purtatorul de Cuvânt” (Editura Universalia, 2002), „Femeia visurilor” (Editura Du Style, 2004), „Niste ciori vopsite-n rosu”, ( Editura Humanitas, 2006), „Fundesac” (traducere în limba italiană de Marco Cugno, editura Bonanno, 2010), „Cutia cu maimuţe” (Editura Polirom, 2013) și „Peștele cu aripi” (Editura Cartea Românească, 2017).

 

 

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *