full screen background image

AUDIO. Les Films de Cannes à Iaşi: Interviu cu actorul Nahuel Pérez Biscayart

În perioada 20-22 octombrie, la Iași, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a festivalului  Les Films de Cannes à Iaşi.  Invitatul special al acestei ediții a fost actorul Nahuel Pérez Biscayart  și a participat la proiecția filmului „120 battements par minute”, în regia lui Robin Campillo, câștigătorul Marelui Premiu la Cannes 2017.

Reporterii VivaFM au realizat un interviu cu actorul Nahuel Pérez Biscayart. Iată întreg interviul:

De unde această pasiune pentru film?

Nu știu dacă e o pasiune, știu că de la vârsta de 16 ani mă aflu pe scena teatrului, puțin în televiziune și mai mult în cinematografie. Este o pasiune care s-a dezvoltat de-a lungul anilor. Presupun că, într-o manieră egoistă, scena era locul unde mă simțeam complet și prezent, era locul unde puteam întâlni persoane din afara realității. 

Cum ați obținut rolul în acest film?

Într-o manieră clasică: directorii căutau un actor și cunoșteau aparițiile și munca mea, așa că m-au sunat. L-am cunoscut pe director și a urmat o perioadă de probă și după patru-cinci încercări, mi-a oferit rolul. De atunci am început un proces de investigații, lecturi ale unor cărți, documentare ale epocii, pentru a putea surprinde energia acestui grup activist, așa de important, care a schimbat realitatea oamenilor care în acea epocă nu erau protejați.

Care este motivul pentru care ați ales să veniți aici, având în vedere că în câteva ore trebuie să fiți în Los Angeles?

Pentru că am o pasiune pentru România și de fiecare dată când mă întâlnesc cu români, prin lume, ne înțelegem foarte bine și îmi fac o impresie bună. Aveam o dorință mare să fiu în țara voastră. Consider că dacă un film precum acesta, care a primit un premiu important într-un festival internațional, poate fi folosit, de asemenea, ca un prilej de inaugurare a unui nou cinematograf sau pentru a genera dezbateri care nu ar exista altfel, ei bine, mi se pare că ar trebui acceptate astfel de provocări, să vii chiar și pentru trei ore, urmând ca apoi să pleci la aeroport.

Este prima dată când veniți în România?

Da, este prima dată. O singură dată am jucat într-un film în Ungaria și pretindeam că sunt în România, erau puse steaguri românești pe străzi. Era mai ieftin să filmăm în Ungaria și de aceea am apelat la metoda cu steagurile. Atunci am fost în România într-o manieră artificială și falsă, acum este mult mai bine. 

Prezentă la festival a fost și Irina Margareta Nistor, critic de film. Aceasta a vorbit cu reporterii Viva FM despre filmul „120 de bătăi pe minut”, dar și despre situația cinematografelor din secolul XXI:

Cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a festivalului Les Films de Cannes à Iaşi, a fost inaugurat Cinematograful Ateneului din Iași, în prezența regizorului Cristian Mungiu:

Dotat cu cele mai performante echipamente, cinematograful va putea rula și filme 3D. Proiectul înființării acestui cinematograf s-a conturat anul trecut.

Alina Batcu

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *