full screen background image

AUDIO. Marș motorizat pentru Autostrada către Europa: „Am fost întâmpinați cu mascați și jandarmi. Ne-au păcălit”

Distribuie
Asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă” au organizat sâmbătă, 19 mai, un marș motorizat pentru construirea Autostrăzii către Europa: autostrada A8, Iași-Tg Mureș și autostrada Nord-Sud A7, pe ruta Ploiești-Suceava. Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei  s-au  deplasat încolonate spre destinația finală Piața Victoriei. La intrarea în București, protestatarii au fost aşteptaţi de dispozitive importante ale forţelor de ordine.
Cu mai multe detalii vine Ionel Apostol, membru al asociației „Împreună pentru A8”:
Am fost întâmpinați cu mascați și jandarmi, din păcate. Noi, niște oameni normali, voiam să protestăm conform Constituției, conform dreptului nostru, numai că la București nu am fost primiți ca niște cetățeni care merg în țara lor, parcă am mers în capitala altui stat. Bineînțeles că nu ne-a răspuns nimeni, deși noi i-am trimis o scrisoare doamnei Viorica Dăncilă. M-așteptam să trimită măcar un reprezentant al Guvernului, să vină ministrul Transporturilor sau măcar un secretar de stat să fi venit. Nu a venit absolut nimeni, în schimb, le-am spus foarte clar: următorul protest va fi acela de blocare a străzilor!
În jurul orei 19.30, marșul cu mașinile în Piața Victoriei s-a încheiat, iar Poliția a încercat să îi ghideze pe manifestanți spre ieșirea din București, spun organizatorii, moment în care protestatarii s-au întors pe jos în Piața Victoriei.
Pentru Autostrada A8 (Iași – Târgu Mureș, care ar lega Moldova de rutele Europene), au fost anulate până acum două studii de fezabilitate, situația fiind la momentul de față tot la punctul zero, după 11 ani. Pentru Autostrada A7, au fost amânate licitațiile pentru studiile de fezabilitate de 16 ori în 5 ani.
Săptămâna trecută a avut loc ultima amânare – data de 15 mai 2018 era termenul pentru evaluarea ofertelor pe tronsonul Buzau – Focșani din A7.
Alina BATCU
ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza