full screen background image

AUDIO. Mii de ieșeni au ieșit în stradă pentru Autostrada Moldovei. Primarul Mihai Chirica: ”E ultimul semnal de alarmă pe care îl mai putem trage”

Distribuie

Circa 1.500 de persoane s-au alăturat astăzi în fața Palatului Culturii din Iași protestului #șîeu, pornit de la un singur om, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, în urmă cu câteva săptămâni. Ieșenilor care s-au adunat în centrul orașului li s-au alăturat și primarul Iașului, Mihai Chirica, președintele Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iași și mulți alți reprezentanți ai firmelor și partidelor ieșene. La protestul organizat la Cumpărătura, Suceava, au fost prezenți și reprezentanții PNL Iași, Marius Bodea, Etienne Ignat și Răzvan Timofciuc.

”Autostrăzile nu sunt pentru plimbat, nu sunt pentru mers la munte sau la mare, sunt pentru a dezvolta economic o țară. Oamenii au văzut lucrul acesta. E ultimul semnal de alarmă pe care (cred) că îl mai putem trage. Deși actuala guvernare a promis în 2016  că va demara un program de autostrăzi în special pentru cea mai săraca regiune a României, nu s-a întâmplat acest lucru. Hârtii peste hârtii, dar fără fapte. Felicit miile de ieșeni care au ieșit în fața Palatului Culturii și îi aștept de fiecare dată, să arătăm că suntem solidari cu proiectele țării”, a declarat Mihai Chirica.

Traficul a fost blocat în tot orașul timp de 15 minute, imnul României cântând la maximum în mașinile care circulau la ora 15.00 pe străzile Iașului.

Mii de oameni au postat pe rețelele de socializare mesaje și fotografii cu hastag-ul #șîeu, pentru a arăta faptul că au întrerupt activitatea timp de 15 minute, începând cu ora 15.00. Românii au protestat în întreaga țară, sute de mașini oprind pe banda de urgență și pe Autostrada Soarelui, dar și pe alte drumuri europene și naționale din țară.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza