full screen background image

AUDIO. Mircea Diaconu face un apel către colegii eurodeputaţi. „Să se implice în micșorarea faliei dintre instituții și cetățeni”

Distribuie

În calitate de raportor pentru noua strategie europeană în domeniului patrimoniului cultural, Mircea Diaconu s-a adresat Parlamentului European, în cadrul întâlnirii plenare care a avut loc săptămâna trecută la Strasbourg, cerându-le colegilor săi să se implice în desfășurarea acţiunilor pe parcursul Anului European al Parcursului Cultural atât la nivel european, cât și în statele din care provin.

Mircea Diaconu, europarlamentar:

Dacă există o problemă, o falie, atunci aceea este ruptura dintre instituțiile europene și cetățean. Cei care pot micșora această falie cel mai bine sunt chiar membrii Parlamentului, iar acest An European al Patrimoniului este un instrument grozav în realizarea coeziunii sociale și politice la nivelul Uniunii Europene. E timpul să nu mai ținem cultura doar «la butonieră», ci să ȋi dăm locul pe care și-l merită: pe agenda politică, ȋn alocările bugetare și ȋn viețile noastre“, a mai adăugat europarlamentarul Mircea Diaconu.

Prima întrunire plenară din acest an a Parlamentului European a reiterat angajamentul instituţiilor europene faţă de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 și a semnalat posibile schimbări importante în agenda politică a Uniunii Europene pe termen scurt și mediu

Alina Batcu

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *