full screen background image

AUDIO. Modernizarea pasarelei pietonale de la Gară continuă. Lucrările vor fi gata în septembrie

Distribuie

Lucrările de modernizare a pasarelei pietonale de la Gară sunt în plină derulare, urmând a fi finalizate în septembrie. Noua suprastructură va fi o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, care va fi montată pe cadre din beton armat.

În afara lucrărilor de intervenţie structurale, în documentaţia tehnică la nivelul suprastructurii sunt prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea contractului este de peste 2.960.000 lei, fără TVA.

Cu detalii vine Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași:

În momentul de față se lucrează intens la refacerea infrastructurii pasarelei pietonale de la Gară. A început decaparea straturilor de vopsea care au fost așezate pe parcursul a multor zeci de ani. S-a început, de pe partea dinspre cartierul Alexandru cel Bun, refacerea straturilor de protecție. În final, prognozăm că această lucrare se va finaliza undeva spre sfârșitul lunii septembrie, nu pentru faptul că nu avem capacitate, dar ne încurcă o conductă de gaz care nu poate fi dezafectată decât după 15 august”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pasarela a fost realizată în anul 1960, iar după numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor construcţia a devenit proprietatea municipiului Iaşi. Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lăţimea de doi metri.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza