full screen background image

AUDIO. „Până hăt de carte”: Peste 470 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Dumești

Distribuie

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul campaniei derulate de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, „Până hăt de carte”, au fost donate 478 de cărți bibliotecii din comuna Dumești.

Campania a fost derulată pe data de 23 martie a anului trecut și, până în prezent, s-a donat, pentru cinci comune ieșene, un număr de 4.000 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Din luna martie anului trecut și până în prezent, 410 cărți au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna, 320 la Cotnari, 400 la Răducăneni, 400 la Sinești, 417 la Popești, 455 la Deleni. La acestea se adaugă donația de sâmbătă, 19 mai 2018, când biblioteca din Dumești a primit donația de 478 de volume. Până în luna mai a anului 2018, prin Biroul Senatorului USR Dan Lungu, au fost donate 4.100 cărți.

Cu mai multe detalii vine Dan Lungu, Senator USR Iași:

Sâmbătă, la Dumești, mi-am dat seama că, chiar dacă nu răsturnăm munții, astfel de inițiative sunt necesare și mult mai importante decât par la prima vedere. Curiozitatea și nerăbdarea din ochii copiilor privind sacii cu cărți m-au convins definitiv. Am încredere că o comunicare constantă cu bibliotecarii, care sunt legătura directă cu elevii, cu cititorii, salvează, puțin câte puțin, situația. Proiectul nostru va continua, vom veni și cu alte surprize, vom fi alături de bibliotecari, pe care îi vom încuraja să facă din instituții adevărate case deschise pentru cititori. Cât timp vom avea donatori, vom continua să vizităm bibliotecile din mediul rural, uitate de timp și de autorități”, spune Dan Lungu, Senator USR Iași, inițiatorul campaniei.

Majoritatea comunelor înregistrează între 300 și 600 de cititori anual, dar nu puține sunt comunele unde în bibliotecă intră un cititor la trei zile, luând în calcul și populația școlară.

Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor:

Locații partenere:·   

Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;·

Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;·

Meru: Bld. Carol I, nr. 3;·

Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;·

Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;·

Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;·

Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot apela 0725. 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza