full screen background image

AUDIO. Porţi deschise la universităţile ieşene. Reprezentanţii celor cinci universităţi de stat au prezentat programul din perioada următoare

Reprezentanţii celor cinci universităţi de stat din Iaşi au prezentat marți, 9 aprilie, principalele evenimente din cadrul proiectului „Iaşi, oraşul studenţiei tale. Porţi deschise la universităţile ieşene”, a cărui perioadă de desfăşurare va fi 13 – 17 aprilie.  Împreună cu primarul Municipiului Iaşi, la conferinţa de presă de prezentare a acestei manifestări, au participat rectori şi prorectori ai celor cinci universităţi de stat din Iaşi.

Sub sloganul „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, universitățile de stat din Iași își vor deschide porțile către elevii care vor să afle ce înseamnă viața de student. „Proiectul îşi propune să promoveze oferta educaţională, social-culturală a Iaşului, oraşul cu cel mai vechi învăţământ de inginerie din ţară, cea mai veche universitate din ţară, cel mai frumos teatru din ţară, una dintre cele mai frumoase aule şi biblioteci din lume, iar nu în ultimul rând Capitală Istorică a ţării”, spun reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Deși evenimentele se vor desfăşura sub acelaşi slogan în perioada 13 – 17 aprilie, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” , Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” vor organiza propriile evenimente, în funcţie de specificul fiecărei instituţii de învăţământ superior în parte.

Prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”:

De asemenea, liceeni sunt aşteptaţi să descopere universitatea în locurile cele mai încărcate de istorie, cum sunt Palatul Universitar, Muzeul Universităţii şi, de ce nu, Grădina Botanică. Mai mult, vom organiza şi tururi ghidate prin campusurile universităţii. Credem că acest eveniment va fi o formă fericită de promovare a Iaşului”, a adăugat prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”

La rândul său, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” a subliniat importanţa unităţii mediului academic ieşean.

Acesta a declarat că anul acesta elevii care vin să participe la „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene” vor putea fi cazați în campusul studențesc al TUIAȘI.  „Revenind la acest eveniment, vom organiza vizite ale facultăţilor, laboratoarelor, iar ca element de noutate vom oferi posibilitatea cazării pentru câteva zile în campusul studenţesc pentru tinerii care vin din ţară. De asemenea, vom organiza şi câteva cursuri de pregătire pentru Bacalaureatul ce urmează să vină”, a arătat prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

La conferința de lansare a evenimentului „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, a participat și prof.univ.dr.ing. Vasile Vîntu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”:

Avem şi noutăţi pentru elevi, de pildă nou inauguratul Centru pentru Industrie Alimentară, cu facilităţi de mare interes, cu şase ateliere de microproducţie. Credem că vom atrage tinerii către învăţământul agronomic din Iaşi”, a menţionat prof.univ.dr.ing. Vasile Vîntu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”.

De asemenea, prof.univ.dr.Beatrice Ioan, prorector  al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” a declarat că „în acest an, avem foarte mulţi oameni implicaţi în acest eveniment, inclusiv studenţi. Avem voluntari care vor însoţi vizitatorii în tururi ghidate la toate facultăţile, muzeele, centrele de instruire şi de cercetare. Sunt convinsă că vizita absolvenţilor de liceu la universitatea noastră va fi o reuşită.”

La rândul său, prof.univ.dr. Florin Grigoraş, prorector al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu”, a subliniat specificul artistic al instituţiei de învăţământ:

Vom pune accent pe creativitatea celor care ne vor vizita. De altfel, meseriile creative vor avea de câştigat în viitor. Le recomandăm tinerilor să-şi aleagă un program de studii care să le dezvolte latura umanistă”, a declarat reprezentantul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu”.

Proiectul „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene” îşi propune să promoveze oferta educaţională și social-culturală a Iaşului.

Sursa foto: Primăria Municipiului Iași

Alina BATCU

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *