full screen background image

AUDIO. Protest sub forma unui marș motorizat pentru Austostrada către Europa. Destinația este Piața Victoriei din București

Distribuie

Asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă” organizează mâine, 19 mai, un marș motorizat pentru construirea Autostrăzii către Europa: autostrada A8, Iași-Tg Mureș și autostrada Nord-Sud A7, pe ruta Ploiești-Suceava.

Sute de mașini din mai multe județe – Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Galați, Vrancea, dar și din Brăila, Buzău, Harghita și Mureș, se vor deplasa încolonate spre destinația finală Piața Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17:00. De la Iași se va pleca sâmbătă, 19 mai,  la ora 7:00, din Piața Unirii.

Protestul atrage atenția Guvernului României, Ministerului Transporturilor, CNAIR, că lipsa autostrăzilor blochează investițiile regionale, creează subdezvoltare, dezechilibre la nivelul României, generează emigrări masive ale forței de muncă – și că răbdarea celor 7 milioane de români, din Moldova și restul județelor care depind economic de A7 și A8, s-a terminat. Solicităm o întâlnire cu Prim-Ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, cu Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7, esențiale pentru egalizarea dezvoltării interregionale în România.”, declară organizatorii marșului.

Cu mai multe detalii vine Ionel Apostol, membru al asociației „Împreună pentru A8”:

Pentru Autostrada A8 (Iași – Târgu Mureș, care ar lega Moldova de rutele Europene), au fost anulate până acum două studii de fezabilitate, situația fiind la momentul de față tot la punctul zero, după 11 ani. Pentru Autostrada A7, au fost amânate licitațiile pentru studiile de fezabilitate de 16 ori în 5 ani.
Acum două zile a avut loc ultima amânare – data de 15 mai 2018 era termenul pentru evaluarea ofertelor pe tronsonul Buzau – Focșani din A7.

Alina BATCU

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza