full screen background image

AUDIO. RomânIA Autentică, în weekend, la Iași. Biletul de intrare este IA

Distribuie

Festivalul RomânIA Autentică se desfășoară în acest an în perioada 23-24 iunie în trei locații simultan, în Iași, la Hobița și în Piața Sfatului din Brașov.  Prima zi a celei de-a treia ediții a Festivalului este dedicată atelierelor de creație și meșteșugarilor. Cei prezenți în fața Palatului Culturii, sâmbătă, 23 iunie, vor putea învăța tehnicile folosite în atelierele de țesut sau mărgelit. Cea de-a doua zi este rezervată spectacolelor folclorice. Singurul bilet necesar pentru a participa la Festivalul RomânIA Autentică este IA.

La Iași vor urca pe scenă interpreți din Republica Moldova și din România, printre aceștia se numără Margareta Clipa, Ionuț Fulea, Mioara Velicu și Ion Paladi.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași:

A mai trecut un an și, credem noi, a venit momentul să punem în valoarea tradiția și portul popular românesc, chiar dacă, în momentul de față, din punct de vedere vestimentar, nu foarte mulți oameni mai îmbracă portul tradițional românesc, să spunem, de sus până jos. Ne face plăcere de fiecare dată să punem în valoare tradiția românească. RomânIA Autentică este un brad național. Va fi un exercițiu de cultură națională pe parcursul a cel puțin două zile, vor mai fi și câteva activități în care vor fi implicați și copiii noștri, dar aș puncta momentul de 23 și 24 iunie. Ziua de 23 debutează cu un târg pe Ștefan cel Mare, în cadrul căruia sunt invitați peste 20 de producători de Ie și alte produse tradiționale românești. 24 iunie este ziua dedicată Iei, iar biletul de intrare pe Ștefan cel Mare este doar să fii îmbrăcat în Ie.”, a declarat Primarul Mihai Chirica.

Pe 24 iunie, de la ora 18.00, va fi organizat la Iaşi un spectacol folcloric cu titlul „La frați nu se pun hotare. RomânIA Autentică”, susținut de Ion Paladi și Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Vor evolua și interpreții Mioara Velicu, Niculina Stoican, Nicușor Iordan, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacot, Lilia Roșca și Ionela Moruțan. 

Ediția de anul acesta este pusă sub semnul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a AntreprenorilorPrimăria Municipiului BraşovPrimăria Municipiului Iaşi, Primăria și Consiliul Local Peştişani, Flori de iePatronatul Femeilor din Meșteșugărit.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza