full screen background image

AUDIO. Ședința Consiliului Local a fost amânată, consilierii PSD nu au fost prezenți. Mihai Chirica „Mingea se află în curtea PNL”

Ședința de Consiliu Local de astăzi, 4 mai, a fost anulată din lipsa majorității consilierilor. Membrii Partidului Social Democrat Iași nu au fost prezenți în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, pentru a dezbate cele 50 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi. În acest context, primarul Iașului, Mihai Chirica a declarat că se pune problema unor alegeri anticipate pentru stabilirea unui nou Consiliu Local.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași:

De asemenea, Marcel Istrate, consilier local și  prorector la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iași, și-a dat demisia din Partidul Social Democrat  Iași, astăzi, la ora 10.00.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi, primarul Mihai Chirica a subliniat faptul că „mingea este în curtea PNL.

Eu sunt cel care am întocmit listele de parlamentari pentru Iași. Unii dintre ei n-ar fi ajuns, nici dacă ar fi trăit zece vieți, senatori și deputați în Parlamentul României. Eu sunt cel care am făcut listele pentru Consiliu Local, eu sunt cel care am vrut să schimb fața social-democrației în România, eu sunt cel care am ieșit primul împotriva lui Dragnea, eu sunt cel care a renunțat la toate funcțiile politice pentru a arăta că nu asta contează în România dacă îți iubești țara și comunitatea. Eu sunt cel care voi lupta până la capăt pentru asta. Este momentul, de voi depinde, mingea este în curtea PNL, sunteți a doua formațiune politică din acest CL, puteți decide dacă facem alegeri anticipate, dacă reconfigurăm structura CL, dacă învingem această hidră. De voi depinde drumul pentru cei 28 de ani, de aici, de la Iași. Da, eu recunosc, am fost în fruntea acestei oști, dar am considerat că nu mă mai poate reprezenta.”, a adăugat primarul Chirica.

Răzvan Timofciuc, consilier liberal, a luat cuvântul în urma celor spune de edilul Iașului. Iată ce a declarat acesta:

Nu pot să nu remarc, domnule primar, o anumită doză de ipocrizie. Dumneavoastră sunteți produsul PSD, sunteți cel care ați obținut toate funcțiile prin intermediul acestui partid și dintr-o dată ați devenit mare disident. V-aș fi crezut dacă aș fi văzut un alt comportament la dumneavoastră, dacă ați fi avut o relație onestă cu opoziția, dacă ați fi luat în calcul puncte de vedere ale societății civile, dacă nu ați fi fost implicat în fel și fel de încrengături. Însă, nu ați făcut nimic din toate astea. Veniți acum, când ați pierdut majoritatea în Consiliu Local, să arătați că sunteți un primar deschis la dialog și comunicare. Nu este cazul, sunteți un psd-ist deghizat în disident.”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier liber.

Cele 50 de proiecte ce trebuiau dezbătute astăzi făceau parte din ședința CL din luna aprilie, ședință care era amânată pentru astăzi.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *