full screen background image

AUDIO. Stadiul proiectului Spitalului Clinic Regional de Urgență Iași. „Va deveni un centru medical de importanță europeană, așa cum merită!”

Distribuie

Municipiul Iași a comunicat Ministerului Sănătății demersurile întreprinse pentru implementarea proiectului Spitalului Clinic Regional de Urgență Iași, solicitând să fie transmis stadiul elaborării documentațiilor de către consorțiul desemnat.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași:

Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Clinic Regional de Urgență Iași a fost elaborat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași. Până în prezent s-a analizat documentația în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism și a fost emis Avizul de Oportunitate.

De asemenea, este în desfășurare etapa de informare a publicului, proiectul fiind afișat aici.

Au fost întocmite documentațiile în vederea obținerii avizelor prevăzute în Certificatul de Urbanism și a început depunerea documentațiilor în vederea obținerii avizelor.

Proiectul Spitalului Regional de Urgență continuă în ritm susținut. Am întrecut Clujul și Craiova în ceea ce privește stabilirea amplasamentului și transferul terenului din proprietatea municipalității în proprietatea statului român şi în administrarea Ministerului Sănătăţii. De altfel, am primit recent și confirmarea de la comisarul european Corina Crețu că autoritățile de la Bruxelles sunt mulțumite de eficiența și rapiditatea cu care avansează administrația locală în derularea proiectului. Prin construirea acestui mare spital, Iașul – cunoscut și recunoscut pe plan național și internațional pentru excepționala sa școală de medicină -, va deveni și un centru medical de importanță europeană, așa cum merită!”, a mai adăugat primarul Mihai Chirica.

Amintim că, prin Hotărârea Consiliului Local din data de 05.05.2017, s-a aprobat transmiterea terenului de 120.000,00 mp situat în zona Moara de Vânt din domeniul public al Municipiului Iași în domeniul public al Statului, în vederea construirii Spitalului Clinic Regional de Urgentă Iași.

 

Alina BATCU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *