full screen background image

AUDIO. Vor fi montate primele 10 parcometre pe străzile din Iași. Tariful va fi de 2 lei/oră

Distribuie

Contractul care prevede punerea în funcțiune a primelor parcometre din Municipiul Iași a fost semnat. Astfel, primele 10 parcometre ce vor fi montate la Iaşi vor fi livrate de o firmă din Bucureşti. În acest sens, municipalitatea a semnat un contract în valoare de 383.000 lei.

Printre variantele luate în calcul de executivul Primăriei pentru amplasarea parcometrelor se numără străzile Vasile Alecsandri și 14 Decembrie, bulevardele Socola, Păcurari și Vasile Lupu, precum și parcările de la cinematograful Victoria, Mănăstirea Golia și Hala Centrală. Tariful va fi de 2 lei/h

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași:

Este pentru prima dată în istoria Iașului când începem să implementăm cu adevărat măsuri moderne de gestionare a parcărilor publice. Vor fi 10 parcometre care vor permite plătirea tarifului prin mijloace moderne, electronice. Încercăm să extindem acest sistem la nivelul întregului municipiu. Avantajele sunt evidente: este o soluție modernă, care nu permite fraudarea încasărilor, iar personalul angajat nu mai intră în contact cu banii. Fondurile încasate vor intra direct în conturile Primăriei. Vom încerca să-l facem cât mai eficient din punct de vedere financiar și cât mai ușor de accesat de către cetățeni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Parcometrele vor avea afișaj atât în limba română, cât și în limba engleză, vor fi dotate cu sistem de alarmă și vor comunica cu o aplicație de soft de gestionare bază de date prin tehnologia GPRS sau echivalent. Echipamentul va accepta bancnote de 1, 5, 10 și 50 de lei, precum și monede de 50 de bani. Restul va fi emis în aceleași tipuri de monede și bancnote. De asemenea, plata va putea fi realizată și prin POS cu GPRS sau echivalent. Pe suprafața biletului emis vor fi menționate data și ora eliberării, ora terminării timpului achitat de parcare, zona tarifară și valoarea plătită.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza