full screen background image

AUDIO. Zece comune din județul Iași doresc înfrățirea cu unele din Republica Moldova. Alexei Busuioc: ”Cred în idealul reunirii celor două țări”

Distribuie

Reprezentanții mai multor primării din Republica Moldova s-au întâlnit ieri, la Iași, cu reprezentanții Asociației Comunelor din România și a Congresului Autorităților Locale din Moldova. Aceștia s-au întâlnit pentru a discuta mai multe proiecte care pot fi puse în aplicare în viitorul apropiat, dar și cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. De asemenea, s-au demarat procedurile pentru înfrățirea a zece comune din România cu alte zece din Republica Moldova. 
Tudor Jijie, director executiv Euroregiunea Siret – Prut – Nistru:

La reunire a fost prezent și Alexei Busuioc, primar de Cabaclia:

Primăriile din județul Iași care doresc înfrățirea cu cele din Republica Moldova, raionul Cantemir sunt: Aroneanu, Bălțați, Brăești, Butea, Costești, Lungani, Moșna, Plugari, Strunga și Victoria.

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) a fost înființată in 1997, ca o asociație de autorități locale, având ca membri comunele din România, în timp ce Filiala Județeană Iași – Asociația Comunelor din România  a fost  înființată   în anul 2002. În prezent, numărul membrilor este de 1489 comune, din toate județele României.

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM)a fost înființat în anul 2010 și este constituit de către unităţile administrativ-teritoriale organizate potrivit legii ca oraşe (municipii) şi sate (comune), precum şi de către asociaţiile sale profesionale.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) reprezintă o platforma de interconectare a administrațiilor publice din ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA. Această interconectare se produce pe toate dimensiunile: economică, socială, culturală, academică etc.  Prin intermediul ESPN, Administrația Publică Locală din REPUBLICA MOLDOVA are acces la bune practici europene, soluții de finanțare și modernizare.

Membrii EuroregiuniiSiret-Prut-Nistru sunt: Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Prahova, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, din România, 29 de consilii raionale din cele 32 ale Republicii MOLDOVA, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza