full screen background image

AUDIO/FOTO. Klaus Iohannis, prezent la Iași. Lansare de carte și minting PNL

Distribuie

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent astăzi, 11 mai, la Iași, context în care a lansat cartea  „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa“, a participat la Forumul Educației și s-a întâlnit cu ieșenii în Piața Unirii, la mitingul PNL.

Șeful statului a ajuns la Iași în jurul orei 12.00 și, inițial, a participat la Forumul Educației. Ulterior, de la ora 14.30-15.00, Klaus Iohannis a fost prezent la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, acolo unde a vorbit despre cea de-a treia apariție editorială semnată de el, iar de la ora 17.30 a urcat pe scena din Piața Unirii și a ținut discursul dedicat mitingului organizat de PNL.

Forumul Educației 2019. Dezbatere pe marginea Proiectului „România Educată”

Prezent la Forumul Educaţiei de la Iaşi, șeful statului a declarat că lipsa investiţiilor în şcoli poate face ca tragedii precum cea din luna aprilie din judeţul Iaşi, când un copil a murit după ce a căzut în fosa septică, să se repete.

Mă bucur foarte mult că am putut să revin cu această ocazie aici în Târgul Ieșilor, unde am fost de multe ori și, dacă îmi permiteți să spun, de fiecare dată mi-a plăcut. Vorbim despre educație. La noi, știți bancul acela: la educație, agricultură și meteo toată lumea se pricepe. Doar că la noi cei care conduc instituțional destinele o fac ca și cum ar fi la meteo. Sunt bucuros că am ajuns aici cu oameni care știu ce vorbesc, care chiar știu ce vorbim când rostim sintagma România educată”, a afirmat Klaus Iohannis, sâmbătă, la Forumul Educației 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „Romania Educata„, care a avut loc la Iași.

„Eu.ro – un dialog deschis despre Europa”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aşteptat sâmbătă de sute de persoane la Iaşi, la lansarea cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, eveniment care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Klaus Iohannis, președintele României:

De asemenea, prezent la Iași, șeful statului a subliniat faptul că România nu este membră a UE din greșeală: „Noi nu am ajuns în UE din greșeală, noi am ajuns în UE fiindcă acolo am dorit să ajungem. Pașoptiștii au dorit să facem parte din lumea modernă, cum se numea atunci. Toți politicienii responsabili au luptat pentru modernizarea României, pentru ca România să facă parte din democrațiile europene consolidate. Ne-am dorit și am ajuns în Europa.”

Despre cartea Eu.ro, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este o carte de specialitate și nici un dicționar european, ci este o carte pentru omul de rând.

Am scris-o pentru omul de rând interesat, nu este o carte de specialitate, nu este un dicționar european, nu este o carte care vrea să lămurească definitiv și ultimativ toate temele legate de Bruxelles și UE. Multă lume crede că Uniunea Europeană este la Bruxelles, nimic mai fals. Uniunea Europeană este la noi. Noi suntem UE, voi, cu moderatorul, cu toți cei de afară, cu mine. Noi suntem UE. Asta nu este o descriere care să sune bine pentru dumneavoastră, asta este realitatea.

Mitingul PNL

Imediat după lansarea de carte de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, președintele Klaus Iohannis a mers pe jos până în Piața Unirii, acolo unde s-a desfășurat mitingul PNL.

În jurul orei 17.00, când a început mitingul, în Piața Unirii din Iași erau prezente aproximativ 7.000 de persoane. Traficul rutier a fost restricționat pe toată durata desfășurării evenimentului, dar, deși erau puse gardurile de protecție, accesul pietonal nu a fost restricționat.

Reporterii Viva FM au fost prezenți sâmbătă, 11 mai, în Piața Unirii, moment în care au stat de vorbă cu cei prezenți la mitingul PNL.

La cealaltă adunare au fost două Românii. Așa este ceva normal să se întâmple, să se circule și să stea fiecare cum vrea, nu după gard. Când am văzut prima dată în zonă gardurile, m-am cam speriat.”  „Voiam să văd o diferență față de mitingul de alaltăieri, dar nu văd o diferență foarte mare. Au fost la fel oameni foarte mulți de la sate, aduși cu mașini, săraci. Culoarea e diferită, nu mai este roșu, e galben”, acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile date de cei prezenți astăzi, 11 mai, la mitingul din Piața Unirii.

Mai multe, aici:

Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 18.30.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza