full screen background image

Avion deturnat în Cipru: Un atacator amenință să-și detoneze centura cu explozibili

Distribuie

eg    UPDATE ORA 09.58 Pilotul avionului operat de compania EgyptAir deturnat în Cipru a fost amenințat de un pasager, care a spus că-și va detona centura cu explozibili, transmite marți Reuters.

Postul de radio cipriot a anunțat la rândul său că se crede că la bordul avionului există un atacator care are asupra lui o centură cu explozibili, iar forțelor de poliție li s-a cerut să se îndepărteze de aeronavă.

Între timp, Ministerul Aviației Civile din Egipt a confirmat că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria și Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susținut că are asupra lui o centură cu explozibili.


UPDATE ORA 09.47 Cipru: Un avion de pasageri deturnat a aterizat pe aeroportul din Larnaca (radio)

Un avion de pasageri al companiei Egyptair care a fost deturnat deasupra spațiului aerian al Ciprului a aterizat marți dimineață la orele 08:50, într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, transmite presa internațională.

Avionul, care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo, a fost deturnat deasupra Ciprului, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile. Reuters a transmis inițial că la bordul avionului se aflau 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se credea că ar fi fost înarmat. AFP relatează că avionul transportă 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului.

Nici în legătură cu tipul avionului lucrurile nu sunt clare. În timp ce unele surse citate de Reuters susțin că avionul este de tip Airbus 320, AFP scrie că ar fi vorba de un Boeing 737-800. Tot AFP mai scrie că ‘pirații aerului’ nu au formulat revendicări și că la aeroport a fost trimisă o celulă de criză.

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran, transmite In-Cyprus.com.

VivaFM – Live Your Music! » Extern

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza