full screen background image

FOTO/ AUDIO: Mobilier urban cu design inedit a fost montat în Parcul Expoziției. Cine a stat în spatele inițiativei

Fundația Comunitară Iași (FCI), alături de compania ieșeană TRANSGOR LOGISTIK și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, au inaugurat în Parcul Expoziției proiectul câștigător pentru design de mobilier urban. La eveniment au fost prezenți reprezentații FCI, studenții care au implementat proiectul, alături de managerul companiei care a finanțat investiția și Viceprimarul Municipiului Iași, Radu Botez.

Proiectul a fost implementat în urma concursului de soluții desfășurat în perioada iulie–august 2017 în cadrul Fondului TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban. Fondul a fost creat pentru ieșenii care își doresc să-și pună amprenta în comunitate și care au idei ieșite din tipare despre cum arată spațiul public.

„Nu este o inițiativă singulară; aceasta va continua și începem chiar din ianuarie 2018 să dezvăluim noi detalii” – Doris Cojocariu

Concursul de soluții s-a adresat în special designerilor, arhitecților, artiștilor, dar și tuturor pasionaților care și-au dorit să declanșeze schimbări pe termen lung prin exemple concrete de piese de mobilier care pot să înfrumusețeze orașul, dar până acum, n-au găsit nici contextul, și nici resursele ca să-și pună ideile în aplicare.

Șerban Vornicu, realizatorul emisiunii INTER CONECTAT a stat de vorbă cu Doris Cojocariu, Grant Manager la Fundaţia Comunitară Iaşi și vine cu mai multe detalii referitoare la implementarea proiectului:

„Este un model inovator de bancă, prin formele sale neregulate” – Mihai Goriuc

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban, Ediția 2017 a presupus derularea unei competiții de soluții de design de mobilier urban în urma căreia s-au oferit 35.000 lei celei mai interesante inițiative. Aceasta a fost propusă de către Andrei Berzunțanu, student la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași.

Mihai Goriuc, primind distincția de mulțumire din partea înmânată de Radu Botez, Viceprimarul Municipiului Iași

Mihai Goriuc, Managerul companiei TRANSGOR LOGISTIK, a primit la finalul evenimentului inaugural o distincție de mulțumire din partea Primăriei Municipiului Iași. Acesta a explicat pentru VIVA FM ce a stat în spatele deciziei de a deschide linia de finanțare pentru înfrumusețarea mobilierului urban:

Galerie foto:

Șerban VORNICU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *