full screen background image

Barbara Bush 1925 – 2018

Distribuie

Barbara Bush, soția fostului președinte al SUA George Bush, a murit marți, 17 aprilie, la vârsta de 92 de ani. Starea de sanătate a acesteia s-a deteriorat în ultima vreme, aceasta renunțând la tratament, primind doar îngrijiri pentru diminuarea suferințelor. Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, având șansa de a-și vedea atât soțul, cât și fiul, la Casa Albă.

A fost soția celui de-al 41-lea președinte al SUA, George Herbert Walker Bush(1989-1993) și mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009), fiind numită și „prima bunică”.  Născută în 1925, Barbara Pierce a copilărit în New York, urmând ca în 1941 să renunțe la studii pentru a se logodi cu George Bush, pe atunci aviator în forța aeriană a marinei SUA.  Aceasta a avut un rol important în mediul social american, implicându-se în problema alfabetizării din SUA. Interesul acesteia s-a manifestat după ce fiul său, Neil, a fost diagnosticat cu dislexie. În 1984, ea a scris o carte pentru copii despre familia sa, scrisă din perspectivaal câinelui său, toate fondurile obținute din vânzarea acesteia fiind donate fundațiilor care lupta împotriva alfabetizării. De asemenea, a înființat fundația „Barbara Bush pentru Alfabetizarea Familială”.

În 1988, a devenit a doua soție de candidat prezidențial din istorie care a susținut un discurs la conferința națională a partidului care l-a desemnat candidat pe soțul ei. Până atunci, doar Eleanor Roosevelt a mai avut o astfel de acțiune. Aceasta s-a implicat activ pe perioada mandatului soțului ei.

Andreea BOȚU

Comentarii



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza