full screen background image
divort

BelvaRațiuni: Divorțul – cauze, efecte, sentimente

Distribuie

Astăzi, Alina Cojocaru și Andreea Ignat au adus în discuție, la BelvaRațiuni, un subiect din ce în ce mai actual: divorțul. După ce am aflat câteva date statistice despre acest fenomen al divorțului, am stat de vorbă cu doamna Elena Ceucă, psihoterapeut în cadrul Institutului pentru Cuplu și Familie Iași.

Am întrebat-o pe doamna psihoterapeut dacă oamenii cu probleme în cuplu vin de obicei la terapie și care este momentul în care aleg să facă acest pas. De asemenea, am aflat care sunt cauzele cele mai frecvente care duc la divorț și ce poate face un cuplu pentru a evita un divorț sau pentru a-l depăși mai bine.

Am discutat cu doamna psihoterapeut Elena Ceucă prin ce trece o persoană aflată în proces de divorț. Un alt subiect extrem de important a fost comunicarea către copii în cuplurile care divorțează și impactul pe care îl are divorțul asupra celor mici.

Prin telefon, am avut și două mărturii ale unor oameni care au trecut deja printr-un divorț și care au fost de acord să împărtășească cu noi, în mod anonim, experiențele lor.

Ascultă aici mărturia unei femei care a divorțat:

Ascultă aici mărturia unui bărbat care a divorțat și în cazul căruia vorbim și de un copil la mijloc:

Ascultă aici emisiunea integrală BelvaRațiuni cu tema ,,De la căsnicie la divorț”:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *