full screen background image

BelvaRațiuni și asistența maternală în Iași

Distribuie

Ediția din 18 noiembrie a emisiunii BelvaRațiuni cu Alina Cojocaru și Andreea Ignat le-au adus în studioul Viva FM pe Olivia Mahu, psiholog specialist la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și doamna Elena Molocea, asistent maternal profesionist.

Serviciul de asistență maternală asigură protecția, îngrijirea, creșterea și educarea copilului de către un asistent maternal. Orice persoană care are până în 52 de ani și deține o locuință personală sau un contract de închiriere poate depune cerere la DGASPC pentru a solicita angajarea ca asistent maternal. După depunerea cererii, un asistent social verifică locuința solicitantului și întocmește un raport referitor la starea generală a locuinței. Înainte de a deveni asistent maternal, atât doritorul, cât și familia sunt supuși unui examen psihologic. În plus, aceștia trebuie să aibă un cazier impecabil.

Am vorbit cu invitatele noastre despre tot ce înseamnă asistența maternală, de la procesul în sine până la emoțiile trăite de întreaga familie. Ascultați aici interviul integral:

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *