full screen background image

BelvaRațiuni: Specialiștii afirmă că nu există nici o legătură între vaccinare și autism

Distribuie

Vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 13:00, a avut loc prima ediție a emisiunii BelvaRațiuni, adusă pe frecvența Viva FM de către Alina Cojocaru și Andreea Ignat. Am dezbătut un subiect extrem de controversat și foarte actual: legătura dintre vaccin și autism.

Andreea a prezentat, la început de emisiune, care este situația vaccinării în România și în lume, punând accent pe campaniile anti-vaccinare extrem de agresive din ultima perioadă. Alina a continuat pe aceeași idee, subliniind cazurile de deces în rândul copiilor mici, din cauza nevaccinării lor cu ROR.

Prin telefon, am avut-o alături pe doamna doctor Liliana Barbacariu, medic primar medicină de familie, cadru didactic universitar și Președinte la Asociația Română de Educație Pediatrică:

Alina a adus câteva completări statistice și legislative cu privire la autism, care au introdus-o în subiect pe invitat din studio – Carmen Ghercă, Președintele Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România și, totodată, mama a doi băieți, dintre care unul diagnosticat cu autism în urmă cu 20 de ani.

Am aflat de la Carmen Ghercă ce înseamnă, de fapt, autismul, care este situația țării noastre la acest capitol, și care este părerea ei despre vaccinare. Concluzia lui Carmen, după ani de zile de cercetare, este că nu există nici o legătură între vaccinare și autism.

La finalul emisiunii BelvaRațiuni am ascultat și vocea străzii, adică a mămicilor din Iași, care și-au exprimat părerea cu privire la vaccinare:

Puteți asculta prima ediție a emisiunii BelvaRațiuni în întregime, în variantă video, aici!

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *