full screen background image

„Bicicleta CIVICĂ”, tur pe bicicletă cu aleșii Iașului

Distribuie

Primăria Municipiului Iași și Asociația pentru Dialog în Justiție organizează sâmbătă, 22 septembrie, evenimentul „Bicicleta CIVICĂ (CIVIC Bike) – Tur pe bicicletă cu aleșii Iașului”.

Startul primei ediții a evenimentului va fi dat sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11.00, cu plecare din fața Palatului Culturii și va parcurge traseul bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Independenței – Fundație – bulevardul Carol I – aleea Grigore Ghica Vodă – Rond Agronomie. Traseul returului va fi Rond Agronomie – aleea Grigore Ghica Vodă – bulevardul Carol I – Fundație – strada Gavriil Musicescu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În Săptămâna Europeană a Mobilității te invităm să pedalezi pentru un Iași mobil, transparent, participând la un tur cu bicicleta, o activitate de timp liber care conectează ieșenii și reprezentanții administrației publice într-un scop civic. La turul cu «Bicicleta CIVICĂ» sunt așteptați oamenii care își doresc un Iași de calitate, sănătos prin reducerea poluării aerului și prin distrugerea atitudinilor conservatoare, ieșenii deschiși către un dialog natural, constructiv cu reprezentanții administrației publice și nu numai. La turul civic participă aleșii Iașului, reprezentanții administrației publice, dar și reprezentanți ai Poliției, specialiști juridici (avocați, mediatori, consilieri juridici etc), specialiști în educație (profesori, cercetători), reprezentanți ai presei”, precizează organizatorii.

După turul pe bicicletă cu aleșii Iașului, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, va avea loc o dezbatere publică pentru identificarea de soluții pentru creșterea gradului de încredere socială, transparență, facilitarea dialogului constructiv între cetățeni și reprezentanții administrației publice.

Manifestarea face parte din programul de formare civică și juridică a cetățenilor „Iași vibrează civic”, care se desfășoară în județul Iași în perioada 1 iulie – 1 decembrie 2018. Asociația pentru Dialog în Justiție a primit finanțare de la municipalitatea ieșeană pentru acest proiect în sumă de 68. 867 de lei, în baza Legii 350/2005, în urma concursului public de proiecte ale societății civile, domeniul guvernare transparentă și participativă.

Evenimentul „BIcicleta CIVICĂ (CIVIC Bike)” se derulează în contextul marcării „Săptămânii europene a mobilității”, care are loc în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, în încercarea de a găsi soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza