full screen background image

Calendar aprobat pentru admiterea la UMF 2019

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a aprobat în cadrul ultimei şedinţe a Senatului calendarul concursului de admitere pentru sesiunea iulie 2019.

Astfel, anul acesta înscrierile la UMF vor avea loc în perioada 15-20 iulie 2019, iar testul-grilă este programat pentru 24 iulie. Metodologia din acest an păstrează aceleaşi discipline de examen pentru testul-grilă, tot două, şi aceeaşi pondere a notei obţinute la examenul de bacalaureat în media finală a admiterii, 10%. Şi anul acesta candidaţii care doresc un loc la taxă cu valută vor fi analizaţi şi ierarhizaţi în urma informaţiilor din dosarul de admitere. Durata studiilor este de şase ani la Medicină şi Medicină Dentară, cinci ani la Farmacie, patru la Asistenţă Medicală Generală şi Bioinginerie, trei la Nutriţie şi Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi Tehnică Dentară.

UMF a propus spre acreditare două noi programe pe care vrea să le introducă din toamnă, Asistenţă de Profilaxie Stomatologică şi Cosmetică medicală şi Estetică.

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *