full screen background image

Campania electorală din SUA: Clinton cu 5% în fața lui Trump

Distribuie

hillary-clinton

Candidata democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, este cotată cu 5% din preferințele electoratului peste adversarul ei republican, Donald Trump, într-un sondaj de opinie la scară națională.

Cu două săptămâni înainte de alegerile de la 8 noiembrie, alte sondaje o plasează pe Clinton în avantaj în câteva state cheie, notează DPA.

Sondajul CNN/ORC International difuzat luni indică 49% din intențiile de vot pentru fosta primă doamnă și secretar de stat, 44% pentru omul de afaceri newyorkez, 3% pentru candidatul libertarian Gary Johnson și 2% pentru candidata Partidului Verzilor, Jill Stein.

Sondajul a fost efectuat telefonic pe un eșantion de 1017 americani adulți și are o marjă de eroare de 3%. Peste 70% din cei chestionați au declarat că probabil vor vota.

Clinton stă mai bine decât Trump și în Florida (avans 3,8%), Nevada, Pennsylvania și Carolina de Nord, state care pot bascula în favoarea unuia sau altuia din principalii candidați. Dintre statele de acest fel, doar Ohio este în favoarea lui Trump, la o diferență de 1%, potrivit site-ului de internet realclearpolitics.com.

Extern – VIVA FM

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *