full screen background image

Campanie de prevenție a cancerului mamar organizată de două studente la Medicină

Distribuie

În emisiunea Tonus Plus de astăzi, kinetoterapeutul Elena Gheorghiță a invitat în studioul Viva FM două studente de la Medicină, Gâba Adina și Froicu Eliza, care au povestit ascultătorilor Tonus Plus despre necesitatea verificării periodice a stării de sănătate, întrucât prevenția este mult mai ușoară decât tratarea. Cele două invitate sunt voluntare active ale Societății Studenților Mediciniști Iași. În cadrul asociației, sunt organizate evenimente ce se adresează atât persoanelor avizate în domeniul medical, cât și celor neavizate. Activitatea de voluntariat este o practică plină de provocări care îi pregătește pe viitorii medici. Totodată, contribuie la dezvoltarea și formarea personală și profesională.

Luna octombrie este plină de evenimente ce țin de prevenția cancerului mamar la nivel național și mondial. Societatea Studenților Mediciniști Iași a implementat o campanie de screening în ceea ce privește cancerul mamar, al cărei scop este testarea a o mie de femei din mediul rural din zona Moldovei. Medicii rezidenți se vor ocupa de controlul pacientelor, oferind și sfaturile necesare ca acestea să poată să recunoască simptomele cancerului mamar printr-un control efectuat de ele însele acasă. Deși campania se focusează pe prevenția cancerului mamar, se dorește și descoperirea altor probleme de sănătate ale persoanelor din mediul rural. De aceea, se vor efectua și alte teste de rutină în cadrul campaniei: măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea glicemiei, EKG și consultul oftalmologic.

Proiectul se desfășoară în județele Bacău, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Testările sunt gratuite. Tot ce le trebuie pacienților doritori de un control este cartea de identitate.

Interviul poate fi ascultat integral, aici:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *