full screen background image

Cardurile de sănătate ajung în casele ieșenilor prin Poștă

Distribuie

Ieşenii care au devenit asiguraţi după distribui­rile anterioare ale cardului naţional de sănătate vor intra în posesia documentului medical în ur­mătoarea lună. Potrivit unui comunicat de presă emis de Casa Judeţeană de Asigurări de Iaşi (CJAS), în următoarele 30 de zile, un lot de peste 31.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite în judeţ cu Poşta Română.

Cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate vor fi distribuite la domiciliul înregistrat la Serviciul Evidenţa Populaţiei, iar în situaţia în care, în această perioadă aceste persoane nu sunt la domiciliu, Compania Naţională Poşta Română va returna cardurile la CJAS Iaşi, urmând ca asiguraţii să le poată recupera de la CJAS Iaşi.

Informaţii despre cardurile de sănătate returnate la sediul CJAS se pot obţine de pe site-ul www.cjasis.ro, la secţiunea „cerere eli­berare card naţional de sănătate“, după cum au mai subliniat reprezentanţii instituţiei.

Conform CJAS, cardul naţional de sănătate conţine doar datele de identificare ale asiguratului. Pe card şi în memoria electronică a acestuia sunt imprimate numele şi prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de să­nătate, numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, data naşterii, termenul de valabilitate al cardului. La cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripţiona pe card diferite date medicale. Cardul naţional de asi­gurări de sănătate se distribuie persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de servicii medicale gratuite.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza