full screen background image

Cele mai importante universităţi din ţară somează Guvernul să aloce bani în funcţie de competitivitate

Distribuie

Reprezentanţii unora dintre cele mai importante universităţi din ţară solicită Ministerului Educaţiei finanţarea instituţiilor de învăţământ superior şi a cercetării în funcţie de competitivitate. 

În acest sens, reprezentanţii Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, Universităţii din Bucureşti, de la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, de la Universitatea de Vest din Timişoara şi din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti  au participat la întâlnirea Consorţiului „Universitaria“. Întâlnirea s-a desfăşurat în perioada 3-4 noiembrie la Buziaş, în judeţul Timiş, principalele probleme abordate fiind finanţarea universităţilor şi a cercetării pe criterii competitive şi transparente, dar şi unele modificări ce ar trebui aduse şcolilor doctorale.

O altă dorinţă manifestată de consorţiu este aceea de a se implica în discuţiile care privesc noua lege a educaţiei, subliniind că aceasta nu poate fi legitimă fără implicarea reprezentanţilor universităţilor membre ale Consorţiului.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *