full screen background image

Cele mai mari taxe ale Facultăților

Pe locul întâi, în topul celor mai scumpe Universități în regim cu taxă, se află Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.  Recent, a fost scumpită taxa din cadrul acesteia, de la 6000 ron la 7500 anual, în condițiile în care durata studiilor este de șase ani.  Studenții au posibilitatea de a face un credit bancar în vederea achitării studiilor, beneficiind de o perioadă de grație în timpul studiilor, în cazul în care nu dețin sumele de bani pentru școlarizarea anuală.

O altă specializare costisitoare  este Facultatea de Arhitectură de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Taxa acesteia este de 4000 anual, iar durata studiilor este de șase ani.

În ceea ce priveşte cele mai căutate facultăţi din ultimii ani din Iaşi, In­formatica de la UAIC şi Automatica şi Cal­culatoarele de la TUIASI, taxele sunt comparabile, diferenţa o face numărul de ani de studiu. La „Cuza“, taxa pentru a urma facultatea este de 3.600 de lei pe an, ceea ce ar duce cheltuielile unui student care urmează doar la taxă facultatea la 10.800 de lei. La TUIASI, taxa este de 3.000 de lei, iar în cei patru ani aceştia vor cheltui în total 12.000 de lei.

Speranța Talabă

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *