full screen background image

Centenarul Filmului Românesc ajunge la Castelul Sturdza cu „Ștefan Luchian” și „Viața nu iartă”

Caravana celor 100 de filme ajunge la Castelul Sturdza, pe 7 și 8 septembrie, cu filmele: Ștefan Luchian (regia Nicolae Mărgineanu) și Viața nu iartă (regia Iulian Mihu și Manole Marcus). Vizionarea filmelor se va face după programul Caravanei, care include Expoziția și documentarul AGERPRES, dedicate Centenarului Marii Uniri.

Vineri, 7 septembrie, începând cu ora 17.00, va avea loc Vernisajul expoziției de fotografie AGERPRES – România: Evoluție, iar de la  20.30, proiecția filmului „Viața nu iartă”, în regia lui Iulian Mihu și Manole Marcus.

De asemenea, sâmbătă, tot începând cu ora 17.00, va fi proiectat filmul documentar AGERPRES – Marea Unire, România la 100 de ani. De la 20.30, se va desfășura Proiecția filmului „Ștefan Luchian”, în regia lui Nicolae Mărgineanu. Invitatul special la cele două proiecții este Irina-Margareta Nistor, consultantul și ambasadorul proiectului.

Intrarea la evenimentele Centenarului Filmului Românesc este liberă.

În calitate de primar al comunei Butea, pe raza căreia se află acest loc minunat, Castelul Sturdza, salut inițiativa organizatorilor acestui eveniment remarcabil, inspirat de Anul Centenar. Caravana Centenarului Filmului Românesc nu este doar un act artistic, care readuce în atenția publicului cinefil creații reprezentative ale cinematografiei din România și Republica Moldova, ci este și un act de unitate în identitatea națională. Suntem încântați și onorați să fim, alături de Castelul Sturdza din Miclăușeni, gazdele acestui eveniment și să așezăm împreună încă două borne pe harta circuitului cultural al celor 100 de filme”, precizează primarul comunei Butea, Anton Anti.

Expoziția Fotografică România: Evoluție va putea fi văzută în cadrul caravanei și va cuprinde unele din cele mai importante momente din Arhiva Fotografică AGERPRES, dedicată Marii Uniri.

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iașişi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat anul acesta, pe 3 februarie, la Iași. Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *