full screen background image

Ceremonie militară la Palatul Oștirii. A avut loc repatrierea echipei „Army Institutional Advisory Team” – Rotația a VIII-a

Distribuie

Joi, 14 februarie, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” a organizat ceremonia militară de repatriere a echipei „Army Institutional Advisory Team” – Rotația a VIII-a. Militarii ieșeni au executat o misiune de șase luni în teatrul de operații din Afganistan. Echipa, formată din ofiţeri, a avut drept scop instruirea şi consilierea la nivel instituțional a partenerilor din armata afgană, în domenii precum: personal, operații şi instrucție, învăţământ, logistică, comunicații și informatică.

La eveniment a fost invitat să participe și primarul Mihai Chirica. La sfârșitul ceremoniei, edilul a oferit membrilor echipei „Army Institutional Advisory Team” câte un album realizat de municipalitatea ieșeană „Iași, oraș regal”.

Bine ați venit acasă, domnilor subofițeri și ofițeri! În primul rând, vreau să vă felicit pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunea față de țară, felul în care ați dus această datorie sfântă la îndeplinire. Pentru noi este un moment de onoare locală și națională. Totodată, apreciez faptul că România a devenit exportator de securitate, schimbând în acest fel viziunea asupra a ceea ce înseamnă siguranța și securitatea mondială. Școala militară românească reprezintă o instituție de referință pentru statele care aveau nevoie de sprijin, un ajutor care a venit din partea dumneavoastră, a militarilor din Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Evenimentul a cuprins executarea apelului solemn, oficierea serviciului religios, acordarea unor distincţii militare şi civile personalului participant la misiune, precum şi defilarea detaşamentului AIAT, a comandamentului unităţii şi a subunităţilor de brigadă. De asemenea, au susţinut alocuţiuni locotenent-colonelul Marius Marian, şeful echipei AIAT, Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, respectiv generalul de brigadă Remus Bondor, comandantul marii unităţi.

Alina BATCU

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza