full screen background image

AUDIO: Consilierii locali Piftor, Boz și Istrate vor lucra cu ieșenii pentru proiecte de mobilitate urbană

Distribuie

Asociația CIVICA invită ieșenii la o dezbatere despre mobilitate urbană, în cadrul căreia vor putea contribui la trei proiecte propuse, care vor fi „adoptate” de trei consilieri locali. Ulterior, proiectele vor fi implementate de comunitatea ieșeană, cu sprijinul administrației locale.

Evenimentul „Cetățenii Conduc: Mobilitate Urbană în Iași” va avea loc vineri, 15 decembrie, ora 17.30, la Ateneul Tătărași și propune spre dezbatere următoarele trei proiecte:
Monitorizare prin GPS pentru Transportul Public și aplicație mobilă/ website – proiect inițiat de Emanuel Sescu (Detalii: https://goo.gl/NJbzTg)
Rasteluri de biciclete sugestive – pe locul de parcare ocupat de o mașină încap 10 biciclete – proiect inițiat de Ioana Amăriuței-Popa (Detalii: https://goo.gl/s2ka7Y)
Piste pentru bicicliști interconectate – proiect inițiat de Andrei Prisecaru (Detalii: https://goo.gl/iDK7Cj)

Aceștia sunt consilierii locali care și-au asumat rolul de „consilieri adoptivi” pentru cele trei proitecte, vor participa la discuții și vor susține aceste propuneri:
• Eduard Boz (PNL)
• Daniel Piftor (PMP)

• Dumitru-Marcel Istrate (PSD)

Primarul Mihai Chirica va fi prezent la eveniment

În deschiderea dezbaterii despre impactul mobilității urbane în dezvoltarea unui oraș va vorbi prof. dr. Corneliu Iațu, de la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Și Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a acceptat invitația organizatorilor de a prezenta despre planurile locale, pe termen scurt și mediu, pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic și-a posibilităților de-a parcurge orașul. Alături de acesta, va fi prezent și Cristian Stoica, directorul C.T.P., care va vorbi despre posibilitățile de creștere a predictibilității transportului public.

Orice ieșean este invitat să intre într-un grup de lucru, chiar din primul moment, pentru a pune în aplicare în mod transparent cele trei proiecte de îmbunătățire a mobilității urbane în oraș.

Programul evenimentului este următorul:


„Evenimentul e un precedent prin care comunitatea ieșeană nu a mai trecut!” – Oana Olariu

Evenimentul va include și un concept de tip „world cafe”, în care ieșenii prezenți vor putea să se alăture la mesele consilierilor și să vină cu sugestii constructive și să aducă feedback acestora. Oana Olariu, coordonatorul proiectului „Cetățenii Conduc”, a discutat cu Șerban Vornicu, realizatorul emisiunii INTER CONECTAT și vine cu mai multe detalii:


Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului „Cetățenii Conduc: Mobilitate Urbană în Iași”.

***

Despre „Cetățenii Conduc”

Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociației CIVICA, numit sugestiv „Cetățenii conduc. Ai puterea, fără să fii politician.” Proiectul are scopul de a face din Iași un oraș cu management colaborativ, în care cetățenii și decidenții lucrează împreună și au aceeași agendă. Temele abordate în cadrul acestor întâlniri diferă de la o întâlnire la alta, între subiectele discutate numărându-se cultura, antreprenoriatul și managementul traficului.

În luna octombrie, CIVICA a organizat în cadrul aceluiași proiect evenimentul „Schimbare socială prin cultură”. Atunci, 3 ieşeni cu inițiativă au stat faţă în faţă cu aleşi locali pentru a discuta despre cum pot fi implementate colaborativ soluţii care să contribuie la vibraţia culturală a Iaşului.

Șerban VORNICU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza