full screen background image

Planuri și declarații: problema cinematografelor ieșene continuă

Distribuie

Sâmbătă, 28 mai, regizorul Cristian Mungiu a fost prezent la Cinematograful Victoria din Iași, unde a avut loc proiecția de gală a celui mai recent film al său, Bacalaureat, premiat la Festivalul de la Cannes. Un aspect pe care l-a semnalat acesta a fost starea de dezafectare în care se află cinematografele Iașului său natal.

Întrebat de reporterii Viva Fm despre situația cinematografelor și măsurile care s-ar putea lua în această privință, primarul interimar Mihai Chirica a declarat că își dorește ca cele trei cinematografe din Iași, Republica, Victoria și Dacia, să fie redate ieșenilor, cinematografe în care să poate fi redate filme de artă, dar și alte tipuri de spectacole artistice.
Chirica s-a arătat nemulțumit de situația cinematografului din Copou, despre care declară că a fost vândut printr-un act penal, moment în care nici un reprezentant al cinematografiei românești nu s-a autosezizat și nu a tras niciun semnal de alarmă.

De cealaltă parte, vine declarația Ministrului Culturii, Corina Șuteu, care a declarat, în Viva Flash, că are un plan cu toate cinematografele de stat: ascultă AICI audio.

Până în prezent, declarațiile primarului interimar nu au dat viață unui plan concret, însă declarații în diferite direcții au existat: transformarea cinematografului Victoria într-o sală pentru Filarmonică sau alte spectacole de artă (vezi declarații aici, Digi 24).

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *