full screen background image

Clasarea dosarului Revoluției, atacată la Înalta Curte

Distribuie

ciocan judecator     Dosarul Revoluţiei ajunge din nou în instanţă. Magistraţii Curţii Supreme judecă azi prima contestaţie împotriva deciziei procurorilor de clasare a dosarului. Reclamaţia a fost depusă de urmaşii unora dintre victimele Revoluţiei.

În ședința de astăzi de la instanța supremă sunt luate în discuție primele trei dintr-o serie de 177 de contestații făcute de revoluționari sau de urmași ai acestora împotriva hotărârii de clasare pronunțată de procurorii militari de la Parchetul General, în toamna anului trecut, în privința dosarului Revoluției.

Cei care au făcut contestațiile susțin că o astfel de decizie prin care nicio persoană nu a fost găsită responsabilă pentru victimele evenimentelor din decembrie 1989, este absolut inadmisibilă și că a fost luată cu încălcarea mai multor norme procedurale pe de o parte, și cu ignorarea unor decizii pronunțate începând cu anul 2009 de judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care în mai multe rânduri au somat autoritățile de la București să grăbească soluționarea dosarului și să identifice responsabilii pentru victimele Revoluției.

„Sunt peste 200 de plangeri pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului și vom rezolva acolo dacă nu vom rezolva aici. Mai așteptăm o lună, o săptămână, trebuie să se rupă undeva pisica”, a spus Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie 1989.

„Să ne liniștim cât de puțin așa, cu această supărare care cu ea intrăm în pământ, ca părinți”, spune Traian Cilibeanu, revoluționar.

Soluția Curții Supreme va fi una definitivă.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza