full screen background image

Cod portocaliu de inundații în județul Iași

Distribuie

Judeţul Iaşi se află sub avertizare meteo cod portocaliu de inundaţii, acestea fiind posibile în Moldova pe râurile Bârlad şi Siret până astăzi. Riscul de inundaţii se va diminua apoi, dar judeţul va rămâne pe cod galben de atenţionare până la miezul nop­ţii. Pe de altă parte, toată ju­mătatea de est a ţării se află sub cod galben de precipitaţii până mâine seară. Conform prognozelor, instabilitatea atmosferică va dura până la începutul lunii august, fiind de aşteptat ca avertizările meteorologice şi hidrolo­gice să fie prelungite.

Punctual, s-a înregistrat deja un nivel foarte ridicat al precipitaţiilor în judeţ. În comuna Victoria s-a ajuns la 67 litri/mp, iar câteva comune au raportat pagube, produse mai ales de scurgerile de pe versanţi.

Co­mitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit ieri-dimineaţă pentru a discuta mă­surile necesare de limitare a efectelor intemperiilor. S-au efectuat manevre de pregolire a acumulărilor de pe raza judeţului, chiar dacă nivelul apei era sub nivelul normal de retenţie. Şi primarii din judeţ au fost convocaţi ieri la sediul Instituţiei Pre­fectului, pentru a fi informaţi asupra măsurilor care trebuie luate la nivel local şi a mo­dalităţilor de comunicare în timp real a evoluţiei fenomenelor hi­dro-meteorologice din localităţile pe care le conduc.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospo­dărire a Apelor menţionează practic toate judeţele din Moldova.

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza