full screen background image

Compania de Transport Public Iași caută angajați în alte județe

Compania de Transport Public (CTP) se confruntă cu o criză de personal în ceea ce priveşte şoferii şi vatmanii. Deficitul este atât de mare încât reprezentanţii CTP caută, printre altele, recrutarea de personal din alte zone ale ţării, dar această variantă atrage şi costuri suplimentare, respectiv cazarea viitorilor salariaţi.

Dintr-un raport al companiei reiese că ar mai trebui angajate încă 89 de persoane pentru ca CTP să funcţioneze în condiţii normale. Raportul a fost aprobat recent de conducerea operatorului şi face referire la activitatea Consiliului de Administraţie în prima jumătate a anului. În semestrul I al anului curent din cadrul CTP au plecat 49 de şoferi şi vatmani, iar 34 dintre aceştia au ales calea demisiei. Alţi 6 au fost concediaţi, iar restul au fost ori pensionări, ori au plecat la încheierea perioadei de probă.

Comparativ, în primul semestru al anului 2017, de la CTP plecaseră 29 de şoferi şi vatmani, iar până la sfârşitul anului trecut numărul acestora ajunsese la 36 de persoane. În total, în primul semestru al acestui an, de la CTP au plecat 91 de persoane şi au fost recrutaţi, în contrapondere, 79 de noi angajaţi. În va­ră, numărul de salariaţi activi ajungea la 1.381 de persoane, cei mai mulţi fiind cei din personalul de bord, urmaţi de personalul care asigură mentenanţa mijloacelor de transport şi a infrastructurii.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *