full screen background image

Conducerea Universității Tehnice a negociat o potențială colaborare cu universitățile din Maroc pentru obținerea diplomelor duble

Distribuie

Reprezentanții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au participat, în perioada 5-9 martie, la promovarea ofertei educaționale a învățământului superior din România la Maroc. În cadrul acesteia, s-au purtat discuții pentru încheierea unor parteneriate între universitatea ieșeană și cele 12 universități marocane de stat. Astfel, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași  a avut o primă întâlnire în acest sens, întâlnire la care au participat, din partea gazdelor, ministrul educației și directori din minister.

Evenimentele au fost organizate sub medierea Ambasadei României în Maroc și au abordat mai multe aspecte. Deși au fost și întâlniri cu potențialii candidați marocani la studiile universitare din România, vizita în Maroc s-a concentrat pe stabilirea unor parteneriate cu cele 12 universități marocane de stat. În acest sens, o primă întâlnire a avut loc la sediul Ministerului Educației din Rabat, întâlnire la care au participat, din partea gazdelor, Said Amzazi, ministrul educației, directori din minister și președinții universităților marocane”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Reprezentanții universităților din Maroc și-au exprimat interesul să extindă colaborările prin programul Erasmus, fiind luate în discuție parteneriate pentru obținerea de diplome duble.

De asemenea, și-au manifestat dorința de a vizita Politehnica ieșeană, ceea ce evident că am acceptat cu mare plăcere. Consider că prin această vizită în Maroc am deschis o cale neexploatată până acum, o cale către parteneriate solide cu țara care în anul 869 a înființat prima universitate din lume”, a conchis prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Din delegația României au făcut parte: Alteța Sa Regală, Principele Radu al României și Daniela Brândușa Băzăvan, ambasadorul României la Maroc.

Alina BATCU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza