full screen background image

Director de multinațională, mesaj către studenți: „Nu vă mai angajați din timpul anilor universitari!”

Distribuie

Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a inaugurat ieri, 28 noiembrie, două laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă oră, modernizate într-un parteneriat public-privat între două companii tehnologice și Politehnica ieșeană.

Ceremonia de inaugurare a fost precedată de o conferință de presă la care au fost invitați Daniel Condurache-prorector la TUIASI, Cătălin Dosoftei-director general al unei companii de automatizări, Mihai Chirica-primarul Iașului, Vasile Ion Manta-Decan la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Marian Petrescu-director al filialei din Iași de la o companie multinațională de tehnologie.

„Terminați facultatea înainte de toate, astfel încât să vă bucurați și de partea de a fi angajat!”

La Universitatea Tehnică, spațiul de lucru a fost renovat, iar sălile au fost dotate cu calculatoare, osciloscoape, echipamente industriale, de testare şi de simulare. Proiectele au fost puse la punct de către companii în colaborare cu cadrele didactice ale facultăţii, lucrările efectuându-se pe durata a aproximativ şase luni.

Înainte de a inaugura cele două laboratoare, reprezentații companiilor care le-au dotat au punctat importanța colaborării dintre universități și mediul privat, dar și implicarea acestora în actul educațional, pentru a pregăti viitorii ingineri în acord cu noile tehnologii dezvoltate.

Marian Petrescu, directorul unei companii multinaționale, a întărit mesajul pe care l-a transmis și la deschiderea anului universitar de la TU Iași:

 „Terminați facultatea înainte de toate, astfel încât să vă bucurați și de partea de a fi angajat! Din punctul meu de vedere, este foarte important să parcurgeți cei 4 ani de zile, respectiv dacă puteți și la master. Fără baza respectivă, este mult mai greu să puteți avea pe ce construi.”

Directorul a mai precizat că începând cu acest an, compania pe care o reprezintă va oferi burse doctorale pentru cei care doresc să rămână, ulterior, să predea la Politehnica ieșeană, și că va încerca să-i îndrume pe studenți încă din ciclul de master să meargă către zona de cercetare și, mai apoi, către o carieră academică. De asemenea, acesta a transmis un mesaj și celorlalți colegi din mediul privat și i-a provocat să se implice în susținerea tinerilor doctoranzi.

Fără partea de învățământ și educație nu putem face nimic. Este păcat să nu beneficiem de experiența cadrelor didactice care există în momentul de față în facultate și în întreaga universitate. Ca urmare, pot arunca o provocare și către alte companii, să se implice în a asigura burse pentru doctoranzii și asistenții care vor să rămână în facultăți să predea!”, a menționat Marian Petrescu în discursul său.

Mesajul integral către studenți al directorului Marian Petrescu, aici:

Șerban VORNICU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza