full screen background image

Continuă înscrierile la rezidențele FILIT 2019 pentru autori români

Distribuie

Continuă perioada înscrierilor în cadrul rezidențelor FILIT pentru autori români (prozatori/dramaturgi). Inițiativa aparține Muzeului Național al Literaturii Române Iași și sprijină șase autori, care vor beneficia de transport, cazare timp de o lună, precum și de o sumă forfetară de 2.000 lei.

Anul acesta continuă colaborarea cu Teatrul „Luceafărul” din Iași, o parte dintre locuri fiind destinată dramaturgilor români. Textele scrise de aceștia în rezidență vor fi prezentate ca spectacole-lectură în cadrul celei de- a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPTI) din toamna acestui an (3-10 octombrie) și vor fi publicate într-un volum colectiv.

Programul cuprinde 6 rezidenţe FILIT la Iaşi (Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi). Fiecare rezidenţă se derulează pe o perioadă de 30 de zile, între 1 iulie – 31 octombrie 2019, respectiv 1 iulie-8 septembrie pentru autorii de texte pentru teatru, într-un interval ales de către beneficiar.

Condiții de participare

Pentru înscriere, autorul/autoarea trebuie să pregătească un formular de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Literaturii Române Iași,
o copie după cartea de identitate; numele proiectului de rezidență și o scurtă descriere (max. 2000 de semne), dar și un curriculum vitae.

Perioada de înscriere este 6 mai – 5 iunie 2019, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. După evaluarea dosarelor, rezultatele vor fi anunţate la data de 6 iunie 2019, pe site-urile www.muzeulliteraturiiiasi.ro și www.filit-iasi.ro.

Beneficiarii rezidențelor vor avea obligația de a preda un text despre Iași sau o piesă de teatru (texte de min. 10.000 semne), precum și de a participa activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iași pe perioada rezidenței. De asemenea, în momentul publicării, autorul trebuie să menționeze faptul că textul a fost scris cu sprijinul Rezidenței FILIT pentru autori români.

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași va avea loc în perioada 2-6 octombrie 2019, reunind mari nume ale literaturii și lumii culturale.

Lansate în anul 2016, rezidențele FILIT pentru autori români au drept scop încurajarea creației contemporane și promovarea unor locuri simbolice pentru literatura română din Iași.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza