full screen background image

Costi Rogozanu –  un jurnalist  cu un „stil pop-critic”

Distribuie

O analiză mai „sălbatică” a felului în care societatea românească se manifestă, în tot ansamblul său, ne este oferit prin volumul de texte jurnalistice, Carte de muncă, semnat de Costi Rogozanu, apărut la editura Tact, în anul 2013.

Fiind o abordare asumată și explicată, de stânga, este o oportunitate bună să ascultăm și părțile care critică ceea ce nu este în regulă cu instituțiile, cu acțiunile politice, cu lumea internauților, cu noul sistem creat împotriva anticorupției, cu televiziunea și media, în general.

Dragoș-Andrei Preutescu: Seria de texte jurnalistice de Costi Rogozanu, din volumul Carte de muncăne oferă posibilitatea să vedem dacă ideile critice făcute până în anul 2013 asupra comportamentelor sociale, politice, economice, se adeveresc sau nu în acest moment. Cumva, ni se dă impresia că nimic nu s-a schimbat, ba chiar totul este mai clar. Ce este mai important, să îți asumi o poziție de idei sau să te poziționezi în funcție de atmosferă, de timpuri, de momente?

Corina Giurgia: Cred că cel mai important este să avem înțelegerea a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Încrâncenarea nu ajută. Se pare că și autorul ne face să înțelegem acest lucru, subtil, cu haz și inteligență. Absolut toate schimbările sociale și culturale au un substrat în care ne regăsim cu toții. Înțelegerea este cheia. Volumul face o radiografie a schimbărilor, a celor pe care lumea le acceptă ușor, fără să se întrebe, tocmai pentru că nu are timp.

Ascultă înregistrarea completă a emisiunii aici:

 

Fragmente din carte:

 

Carte de muncă, Costi Rogozanu, editura TACT, Cluj-Napoca, 2013

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza