full screen background image

Cristian Mungiu preşedintele juriului Cinéfondation şi al competiţiei de scurtmetraje la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Canes

Distribuie

Regizorul Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului Cinéfondation şi al competiţiei de scurtmetraje la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Canes. Acesta va veni la Iaşi, cu ocazia ediţiei cu numărul opt a Festivalului Serile Filmului Românesc, care se va desfăşura în perioada 10 – 14 mai 2017. Această ediţie îî este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii care apreciază filmul românesc vor avea să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Serile Filmului Românesc vine cu o noutate în acest an. Selecţia filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special, în colaborare cu Ambasadorul cultural Irina Margareta Nistor.
Festivalul va fi deschis de o Gală dedicată împlinirii unui deceniu de când regizorul a fost premiat cu Palme dʹOr pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.
Regizorul vine la Serile Filmului Românesc, unde se va întâlni cu prietenii de platou, colegii de regie, cu care a colaborat și cu actorii alături de care a realizat filmele. Programul festivalului include o retrospectivă a filmelor regizate de Cristian Mungiu, alese chiar de el pentru a fi văzute pe marele ecran la Iași: Occident (2002), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Amintiri din epoca de aur 1și 2 (2009),După dealuri (2012), Bacalaureat (2016).

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza