full screen background image

„Cum modelăm un oraș pentru oameni”: Sute de specialiști în dezvoltarea urbană se vor întâlni la Iași

Distribuie

Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România, Asociația CIVIC și Asociația culturală Pro Event organizează conferința „Cum modelăm un oraș pentru oameni – Specialiștii proiectează orașe pentru oameni, primarii le administrează”.  Aceasta se va desfășura sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu. Evenimentul are loc sub egida Consiliului Consultativ al Arhitecților din Europa Centrală și de Est și este dedicat actorilor care influențează în mod decisiv dezvoltarea urbană.

La conferință vor participa aproximativ 100 de invitați – primari de municipii, arhitecți șefi în administraţiile locale,  urbanişti şi alţi specialişti în domenii conexe dezvoltării urbane. În cadrul evenimentului vor fi lansate primele ghiduri consistente care mapează evoluția spațiilor urbane în România. Volumele „Ghid de regenerare a cartierelor comuniste” și „Ghid de reabilitare a spațiilor publice”, semnate de Alexandra Nae și Adina Vințan, constituie o resursă inspirațională pe care Asociația Municipiilor din România o oferă reprezentanților administrațiilor locale din țară.

Arh. Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, și Florin Mindirigiu, președintele Asociației culturale Pro Event, vor modera discuțiile, la care vor participa primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, Marcel Ionescu-Heroiu, specialist senior în Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, conf. univ. dr. arh. Liviu Nichi Ianăși, cadru didactic la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) și conf. univ. dr. arh. Gabriel Pascariu, director de departament la UAUIM.

În a doua sesiune a evenimentului „Cum modelăm un oraș pentru oameni”, ieșenii sunt invitați să participe pe 28 iunie la un exercițiu de co-working prin care să revitalizeze zone din orașul lor sau să redea utilitatea spațiilor degradate sau sub-utilizate din Iași.

Alina BATCU

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza