full screen background image

Cum să depășești situațiile financiare dificile

Distribuie

Știm cu toții cât este de greu să obții un loc de muncă bun și să ajungi să ai acea independență financiară mult visată. Este nevoie de muncă, insistență și puțin noroc. Unii ar zice că mai mult noroc! Chiar și atunci când lucrurile par că merg bine, și chiar dacă ai un credit la casă, îl poți plăti, și în plus ai un serviciu bun și o familie fericită, se pot ivi situații neașteptate, ca de exemplu o concediere neprevăzută sau scăderea semnificativă a salariului. De la primul gând de a cerceta site-urile cu joburi și până la accesa imprumut24.ro în vederea unui credit, sunt multe gânduri care îți trec prin cap. Ce poți face să treci cu bine de această perioadă de criză?

Nu te izola. În niciun caz nu trebuie să ascunzi proasta situație financiară față de prieteni și cunoscuți. Oamenii te pot ajuta fie cu găsirea unui alt loc de muncă, fie cu o vorbă bună și un sfat. Nu are rost să duci o luptă cu tine însuți, tu cu gândurile tale. 

Vorbește despre asta. Printre primele gânduri în cazul unui eșec financiar este sentimentul de vinovăție care pare să nu-ți dea pace. Dar gândește-te că nu ești primul și nici ultimul care trece prin astfel de momente grele, și te vei simți minunat când vei sta de vorbă cu prietenii și familia.

Învață să accepți situația. Această perioadă poate reprezenta un nou început. Mulți oameni în situația ta au început să aprecieze ce este mai important: sănătatea și familia. Dacă ești sănătos, totul se rezolvă. Dacă mai ai și o familie să te susțină, atunci este doar o perioadă dificilă și atât. Caută metode de economisire din primul moment în care afli de această situație.

Concentrează-te pe ceea ce poți face. Dacă stai la curte și poți lucra în grădină, la cultivarea legumelor și la îngrijirea pomilor, sau chiar la creșterea animalelor, atunci poți sta liniștit în privința unor categorii importante de cheltuieli.

Caută un job în mod inteligent. Nu amâna căutarea unui job, și începe să cauți imediat ce ai aflat de concediere, sau de micșorarea drastică a salariului. La început, ești tentat să accepți orice, dar totuși nu e cazul să te grăbești. Odată ce începi munca la noul job, nu vei mai avea timp să te prezinți la alte interviuri. Consideră această perioadă ca pe o oportunitate!

Fă sport și întâlnește-te cu prietenii. Mișcarea în aer liber îți va prinde bine și îți va aduce multă bună dispoziție. O ieșire la terasă sau la un meci de fotbal poate face minuni. Lasă televizorul, căci se știe că activitățile pasive accentuează depresia și senzația de singurătate. Mergi acolo unde vei fi înconjurat de lume!

Lasă trecutul și viitorul. Nu are niciun rost să te frămânți în legătură cu acțiunile și deciziile din trecut. Nici dacă te gândești obsesiv la viitor nu e un lucru tocmai bun. Știai că sunt persoane care trăiesc fără un venit? Dacă ai avut parte de o concediere, atunci ești în șomaj, deci o parte din venit îți este asigurat. Gândește pozitiv!

Discută cu Banca. Chiar dacă pentru unele urgențe majore, poți apela cu încredere la un împrumut fără venit, în cazul în care ai rate lunare la un credit bancar lucrurile nu sunt atât de simple. În cazul în care ești principalul debitor al unui credit pentru locuință și tu și partenerul de viață nu vă mai puteți permite plata împrumutlui cu veniturile actuale, trebuie să știi că sunt soluții de refinanțare sau reeșalonare potrivite pentru tine. În niciun caz nu-ți imagina că aceste probleme se vor rezolva singure!

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *