full screen background image

DE LA TEORIE LA PRACTICĂ, 26 octombrie: invitat prof. dr. CARMEN LOGHIN, prorector al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași

Distribuie

După o perioadă în care Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași s-a confruntat cu un deficit de studenți, în ultimii doi ani asistăm la o revenire a interesului pentru studiile tehnice. În urma admiterii din 2017, Universitatea a solicitat chiar o suplimentare a locurilor pentru anumite specializări unde concurența și, totodată, cererea de pe piața muncii sunt mari. Este acest reviriment al studiilor tehnice un efect al strategiei de promovarea a ofertei educaționale a UTI sau un efect al transformărilor de pe piața muncii? Care sunt perspectivele studiilor tehnice? Doamna prorector Carmen Loghin ne-a oferit răspunsuri la aceste întrebări. Totodată, am discutat despre nanotehnologii, inteligență artificială, producție industrială digitalizată, practica studenților, un proiect-pilot pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale studenților politehniști și multe altele.

Concluzia este că dacă Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” ar avea o comunicare strategică, atunci foarte mulți tineri ar fi atrași de inginerie.

Interviul integral poate fi ascultat aici:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *