full screen background image

De Ziua Internațională a Pâinii, Panifcom organizează Paniversaria

De Ziua Internațională a Pâinii, 16 octombrie,  Panifcom organizează PANIVERSARIA, atât la Iași, cât și în principalele zone ale Moldovei. Astfel, în intervalul 15-21 octombrie, Panifcom va desfășura activități dedicate pâinii și produselor de panificație.

Caravana PANIVERSARIA, formată din 10 mașini personalizate, un car alegoric, trupe de dans, mascote și magicieni, va merge prin toate cartierele ieșene principale.

Duminică, pe 21 octombrie, Panifcom sărbătorește „Ziua Moștenirii” alături de copiii celor ce plămădesc zi de zi pâinea de la Panifcom. PANIVERSARIA este singurul eveniment din zona Moldovei care sărbătorește pâinea cu maia și produsele de panificație.

Ce este maiaua?

Tot ce-ți trebuie pentru o pâine bună este: făină, apă și timp.

Fermentul natural care declanșează și conduce dospirea, maiaua, ia naștere natural din ingrediente simple, dar care, ca prin magie se transformă într-o formă benefică plina de viață. Cunoscută și sub denumirea de „drojdie sălbatică”, acesta diferă de drojdia de cultură prin faptul că fermenții se dezvoltă lent cu ajutorul unor condiții specifice de temperatură și umiditate, pornind de la microflora natural prezentă în faina de grâu sau secară, integrală, neagră sau albă.

Beneficiile oferite de maia
Este miraculos cum două ingrediente simple precum apa și făina se pot transforma în ceva cu adevărat extraordinar: maiaua. Originară din Egipt unde, în urmă cu 3500 de ani a fost plămădită, maiaua prezintă o serie de beneficii considerabile. Maiaua conduce o fermentație mai lentă, metabolismul microorganismelor implicate nefiind forțat în niciun fel iar procesele biochimice decurg natural, astfel, pâinea obținută va fi mai ușor de digerat. În aluatul dospit cu maia, carbohidrații complecși sunt parțial descompuși în zaharuri mai simple și mai ușor digerabile, iar proteinele în aminoacizi. Beneficii notabile sunt și pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să își mențină o greutate echilibrată deoarece maiaua are un indice glicemic scăzut. Ca și parte vie a unei pâini sănătoase, maiaua conține probiotice (lactobacillus), elemente vitale pentru sistemul digestiv. Prin dospirea naturală, datorită beneficiilor fermenților, pâinea cu maia recrează populația de bacterii favorabile unui proces digestiv optim.

Maiaua conține o multitudine de vitamine: B1-B6, B12, E, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc precum și o mare parte din elementele nutritive din bobul de cereale, eliberate în forme ușor de asimilat de organism. Maiaua dă gust deosebit al painii – gustul ușor acrișor – ce va aminti mereu de pâinea făcută cu atâta bunătate de cei dragi de acasă.

Pâinea cu maia își păstrează calitățile mai mult timp decât pâinea preparată exclusiv cu drojdie de cultură, calități benefice pentru o masă sănătoasă dar și savuroasă

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *