full screen background image

Despre noul an universitar, în Dimineți Animate, cu prof. univ. dr. Neculai Seghedin

În ediția de vineri, 4 octombrie, a matinalului #DiminețiAnimate, Andrei Giurgia și Gabi Sirghie au discutat, alături de prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi, despre noul an universitar de la TUIASI, dar și despre performanța studenților și proiectele viitoare ale instituției de învățământ universitar.

Prorectorului TUIASI a declarat că „fiecare început de an universitar este altfel. Sunt alți studenți care vin atât în anul I, cât și în anii superiori. Studenții care termină facultatea nu sunt aceeași cu cei care au intrat în anul I. Studenții se maturizează.”

Privind în viitor, prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin spune că peste 10 ani vor fi profesii de care noi acum nu avem cunoștințe. „Se spune că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vor fi două tipuri de profesii. În primul tip se încadrează oamenii care le spun calculatoarelor ce să facă, iar în a doua categorie încadrăm oamenii cărora calculatoarele le spun ce să facă.

Întreaga discuție poate fi ascultată aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *