full screen background image

Despre traficul de minori, în Viva Justiția

Distribuie

”Viva Justiția”, emisiunea juridică moderată de Maria Păduraru, a găzduit în această săptămână un subiect de actualitate: traficul de minori.

Dezbaterea din studio a pornit de la faptul că acum câteva zile, polițiștii din cadrul BCCO Iași și procurorii DIICOT Iași au efectuat 25 de percheziții domiciliare în municipiile Iași, Roman și județul Prahova, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de minori, în paralel, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris desfășurând o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din același grup infracțional. În această activitate sunt vizate 120 de persoane de pe teritoriul României și Franței, din care peste 70 de minori, cu vârste cuprinse între 10 – 13 ani, ancheta fiind în desfășurare.

Specialistul ediției a fost comisar șef Vasile DRON de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Coordonator Centrul Regional Iași. Punctele cheie ale dezbaterilor din platou s-au concentrat pe prevenirea, combaterea și consecințele traficului de ființe umane (cu predilecție minori), pe profilul traficantului, pe modalitățile de recrutare a victimelor, pe amploarea abuzurilor fizice și psihice suferite de victime.

Siguranța pe internet a reprezentat o altă prioritate a discuțiilor, deorece internetul este cea mai mare sursă de momire a victimelor de către traficanți. Comisar șef Vasile Dron ANITP Iași a vorbit și despre campania #SayNO, o campanie europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet, desfășurată de Poliția Română împreună cu alte 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia și Elveția. Trebuie tras un semnal de alarmă asupra termenilor ”sextorsion” sau ”șantaj prin webcam care reprezintă constrângerea sau forțarea copiilor și adolescenților să plătească diferite sume de bani pe internet – o formă a șantajului informatic în care date de natură sexuală sau imagini sunt folosite pentru a obține prin forțare materiale, favoruri de natură sexuală sau bani.

Dar despre toate acestea, în ediția din 26 iunie 2017, pe care vă invităm să o urmăriți la următorul link:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *