full screen background image

Detalii despre vizita Papei Francisc la Iași, la Față în Față, cu preotul Adrian Blăjuță

Distribuie

Răspunzând invitaţiei autorităţilor statului român şi Bisericii Catolice din România, Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie. Credincioşii îl pot întâlni pe Papa Francisc la Iaşi în după amiaza zilei de 1 iunie, în piaţa din faţa Palatului Culturii. Despre acest subiect a discutat Andrei Giurgia, în ultima ediție a emisiunii Față în Față, cu preotul Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Iașul este cea mai mare comunitate romano-catolică românească, cu aproximativ 200.000 de credincioși. Ca să poată ajunge, Papa va folosi toate mijloacele de transport, în afară de barcă și tren”, a declarat, la Viva FM, preotul Adrian Blăjuță. De asemenea, acesta a adăugat faptul că venirea Papei Francisc la Iași are scopul de a ne apropia unii de alții. „Suntem creștini și nu se poate să fim dezbinați. Trebuie să descoperim ceea ce ne apropie.

Pentru participarea la eveniment nu este nevoie de bilet, spune purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

La Întâlnirea Mondială a Tinerilor din Panama, din ianuarie, Papa a spus că Sf. Fecioară Maria poate fi numită <<cel mai mare influencer din lume>>, apoi a vorbit despre Biserică, numind-o hub. Papa Francisc are un anumit mod de a se exprima, ajunge la inima noastră”, a adăugat preotul Adrian Blăjuță.

Întreaga emisiune poate fi ascultată aici:

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza