full screen background image

Dezbatere Smart City 2018 – 2020 la Iași

Distribuie

Pe 23 martie, la Iași, se anunță Dezbaterea Smart City 20182020, proiect ce își propune să promoveze start-up-urile care satisfac nevoile dezvoltării moderne a orașelor.
Astfel, companiile la început de drum care au dezvoltat produse și servicii pentru imbunătățirea vieții urbane sunt așteptate la Dezbaterea Smart City 20182020. Aici va fi locul unde își vor putea prezența soluțiile în fața administrației locale, companiilor de tehnologie și investitorilor.

Prezentările start-up-urilor vor avea loc în cadrul Panelului Start-Up Demo Night, dedicat soluțiilor de tehnologie digitală folositoare administrării orașelor și cetățenilor lor. Unul dintre partenerii evenimentului este compania Orange, care va prezenta un program de accelerare de 1 an – Orange Fab – conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Unul dintre obiectivele propuse pentru această sesiune este și descoperire de startup-uri din România cu produse mature care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc trenduri. Startup-urile pot primi din partea companiei Orange acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea produsului, suport pentru testarea lui într-un mediu real și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii. Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web, o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor.

Dezbaterea Smart City 20182020 se va desfășura în Sala Rossini, Congress Hall, din incinta Complexului Palas Mall Iași și se va bucura de prezența reprezentanților administrațiilor locale, companiilor de tehnologie și comunicații, mediului academic, studenților, experților IT&C, a unor personalități și invitați speciali. Speakerii evenimentului vor oferi invitaților noi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare.

La eveniment, sunt invitați reprezentanți din partea tuturor orașelor din zona Moldovei și nu numai, ocazie cu care aceștia vor avea oportunitatea de a descoperi soluții și a întări legătură cu furnizorii de tehnologie și comunicații pentru smart city. Accelerarea activității de digitalizare a așezărilor urbane constituie o necesitate și o prioritate pentru toți edilii și aduce o influență benefică pentru dezvoltarea integrată.

Marius Bostan, coordonatorul dezbaterii și inițiatorul proiectului Smart City Albă Iulia, fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a declarat:
Interacțiunea dintre reprezentanții orașelor și tehnologia avansată poate determină apariția de noi idei de proiecte personalizate, dar în același timp scalabile, care, adoptate, vor conduce la bunăstarea cetățenilor și dezvoltarea mediului de afaceri din fiecare localitate. Curiozitatea, inventivitatea și curajul antreprenorilor, alături de produsele avansate și structurile companiilor mari pot fi puse în valoare de administratorii inteligenți care văd nevoile din orașele lor și simț pulsul comunităților.

În cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pentru patru mari direcții de dezvoltare a unei localități: mobilitate urbană inteligență utilizând inovația și excelentă, utilități inteligențe (conectivitate, iluminat inteligent-eficientizarea consumului, smart metering, managementul deșeurilor, siguranță), tehnologii inteligențe în educație și buna administrare, strategie pentru smart city si surse de finantare (parteneriate, imprumuturi bancare, obligatiuni, fonduri nerambursabile) pentru achizitiile publice, dar si care sunt costurile de implementare.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Iasi, de catre Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri,  impreuna cu agentia de PR  – Concord Communication.

Mai multe detalii pe www.smartcity.concordcom.ro

Partenerii tehnologici anunțați până acum sunt: Avisso, Orange Romania, Telekom Romania, Flash Lighting Services, Arctos Innovation, Urban Scope, VMB Partners, Digitax, Pro Recycling & Consulting, Ramboll, Tuca Zbarcea si Asociatii, Clico Romania, Atelierele Pegas.

Eveniment recomandat de Viva FM.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza