full screen background image

Dezbaterile asupra bugetului încep vineri în Parlament. Votul final este programat pentru miercuri

Distribuie

Senat     Conducerea Parlamentului a decis, miercuri seară, ca dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 să înceapă vineri dimineaţă, în comisiile de specialitate, urmând ca acestea să lucreze şi în weekend, şi a programat votul final în plenul reunit al celor două Camere pentru miercuri.

Astfel, potrivit calendarului aprobat miercuri de către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat vor putea fi depuse deja începând de miercuri seară, termenul final fiind joi, la ora 20.00. În cursul nopţii de joi, amendamentele senatorilor şi deputaţilor vor fi centralizate, astfel încât dezbaterile în comisiile de specialitate ale Parlamentului vor putea începe vineri dimineaţă.

Aceste comisii vor aviza fiecare ordonator de credite în parte (ministere şi instituţii) în cursul zilei de vineri, la şedinţe urmând să participe şi miniştrii Cabinetului Cioloş.

Calendarul aprobat este unul accelerat, astfel încât tot de vineri a fost programată şi prima şedinţă a Comisiilor reunite de buget-finanţare, care vor dezbate proiectul de buget în ansamblu.

Potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite, Comisiile de buget-finanţe vor începe sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, discuţiile cu fiecare ordonator de credite în parte, fiind aşteptaţi miniştrii şi şefii de instituţii. Dezbaterile punctuale asupra bugetelor fiecărui ordonator de credite vor dura, potrivit calendarului, până duminică seară.

Luni, dezbaterile vor continua cu proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale.

Tot luni este programată şi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, pentru convocarea plenului reunit, care va lucra asupra bugetului începând tot de luni. Potrivit calendarului, votul final este aşteptat miercuri, în jurul prânzului.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a afirmat, după şedinţa conducerii Parlamentului, că impresia lui a fost că acest calendar a fost unul “grăbit”, însă nu a venit o solicitare în acest sens de la premierul Dacian Cioloş.

“E practic o decizie politică. A avut loc o negociere între Cioloş şi reprezentanţii partidelor politice. Există un oarecare acord politic, de aceea s-a şi mers pe o procedură de urgenţă”, a afirmat Orban.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016, precum şi cel al asigurărilor sociale, au ajuns, miercuri seară, în Parlament, după ce au fost adoptate de Guvern.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza